Thiago Motta seli u MLS

Montreal i Toronto žele veznjaka

Thiago Motta seli u MLS

Midhat Šljivak

Italijanski fudbaler Thiago Motta karijeru će vjerovatno nastaviti u američkoj MLS ligi.

Iskusnom veznjaku PSG-a ugovor s pariškim timom ističe na kraju sezone, a nova destinacija će biti MLS, odnosno jedan od kanadskih timova koji se takmiče u ovoj ligi.

Borbu za njegov potpis vode Montreal i Toronto, pa ćemo 34-godišnjeg fudbalera od narednog ljeta vjerovatno gledati u dresu jednog od ovih timova.

Motta je član PSG-a postao 2012. godine. Stigao je iz Intera, a u karijeri je igrao još za Genovu, Atletico i Barcelonu.

Sada je došlo vrijeme da karijeru nastavi van Evrope i on će pojačati koloniju evropskih igrača u MLS-u.

Boje Montreala od igrača sa Starog kontinenta brane Hassoun Camara (Francuska), Calum Mallace (Škotska), Matteo Mancosu i Marco Donadel (Italija), te Laurent Ciman (Belgija).

S druge strane u Torontu od evropskih igrača igra jedino sjajni Italijan Sebastian Giovinco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi