Na Marakani rekordnih 55.000 navijača dočekalo veliku zvijezdu evropskog fudbala

Povratak kući

Na Marakani rekordnih 55.000 navijača dočekalo veliku zvijezdu evropskog fudbala

Edmir Škorić

Mnogi slavni fudbaleri odlučili su da se na kraju karijere vrate u matični klub i da tamo odrade "posljednji ples", što je slučaj i sa slavnim Brazilcem koji se nakon nevjerovatne karijere u Evropi vratio u Južnu Ameriku i potpisao za Fluminense - klub u kojem je sve počelo.

Sa 16 godina je Thiago Silva napustio Brazil i preselio u Evropu. Igrao je za velikane kao što su PSG, Milan i Chelsea, da bi ovog ljeta kao slobodan odlučio da iz Londona pređe u rodni Brazil i da potpiše za matični klub Fluminense.

Na kultnoj Marakani u Riju dočekan je kao najveći heroj - 55.000 navijača oduševljeno mu je skandirala i slavila njegovo predstavljanje i povratak kući.

“Nemate pojma koliko je posebno za mene vratiti se kući", izjavio je Silva.

Moći će nositi Fluminenseov dres od 10. jula, pošto se tada zvanično otvara prijelazni rok u Brazilu za inostrane transfere.

Oglasi

Silva je za Fluminense igrao od 2006. do 2008. godine. U Brazilu je još nastupao za RS Futebol i Juventude, a u Evropi uz nabrojane velikane, bio je i član ruskog Dinama iz Moskve te Porta.

39-godišnjak može da se pohvali da je osvajao Ligu prvaka, Seriju A, Superkup Evrope, ali najviše trofeja je ipak imao kao igrač PSG-a, osvojivši sedam naslova Ligue 1, šest ligakupova i sedam superkupova Francuske.

Iako je na zalasku karijere, nema sumnje da će svi u Fluminenseu uživati u igrama Silve, koji najavljuje osvajanje titule sa brazilskim timom, s kojim je ranije u karijeri osvojio Kup.

Interesantno je da se Silva u Fluminenseu pridružio bivšem igraču Reala Marcelu, s kojim je u ranoj fazi karijere već igrao upravo u ovoj brazilskoj ekipi. Obojica su ostavili veliki trag u svijetu fudbala, sada je vrijeme da igraju "za svoju dušu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi