Thiago Silva želi na Olimpijske igre

Thiago Silva želi na Olimpijske igre

Edmir Škorić

AC Milanov stoper Thiago Silav izjavio je kako je njegov san predstavljati Brazil na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Londonu.

Najtrofejnija reprezentacija svijeta nikada nije osvojila zlato na Olimpijskim igrama, pa će pokušati do medalje doći na OI u Londonu ovog ljeta. Thiago Silva volio bi biti među putnicima za London.

"To je san svakog igrača zato što su Olimpijske igre jedini naslov koji Brazilu nedostaje", kazao je Silva, dodavši: "Na raspolaganju sam selektoru ako me želi povesti na Olimpijske igre. Za zadovoljstvom bih išao".

Brazil je domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine i nekadašnji igrač Porta smatra da je nužno da njegova reprezentacija pred svojim navijačima osvoji novu titulu.

"Uzbudljivo je, jer moramo osvojiti naslov u svojoj zemlji. Radimo na tome da budemo pravi na SP 2014. San svih nas Brazilaca je da kod kuće postanemo prvaci svijeta".

"Za nas je nogomet život. Živimo od nogometa. To je ono što Brazilce čini sretnima", zaključio je Silva koji je u Milan 2009. godine stigao iz Fluminensea. Za Rossonere je odigrao više od 100 natjecateljskih susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.