Henry je jednom toliko iznervirao Guardiolu da ga je izveo iz igre iako je zabio gol

Nije poštovao dogovor

Henry je jednom toliko iznervirao Guardiolu da ga je izveo iz igre iako je zabio gol

Endin Čaušević

Thierry Henry je za mnoge jedan od najboljih napadača svih vremena, a najbolje dane svoje karijere proveo je u Arsenalu i Barceloni.

Legendarni francuski napadač oduševljavao je fudbalsku javnost svojim igrama u dresu Arsenala za koji je nastupao osam godina.

Henry je bio glavni igrač zlatne generacije londonskog kluba, a mnogi pamte ovaj tim po tome što su prije skoro 20 godine osvojili titulu prvaka Engleske bez ijednog poraza u sezoni.

Francuski napadač je iznenadio sve kada je na ljeto 2007. godine odlučio da napusti Arsenal i potpisao je za Barcelonu. I u katalonskom klubu odigrao je nekoliko odličnih sezona, te je uspio da ispuni svog glavni cilj - osvajanje Lige prvaka.

Henry je za Barcelonu igrao tri sezone, a potom je na ljeto 2010. godine odlučio da karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je potpisao za New York Red Bull gdje je i završio svoju karijeru početkom 2015. godine.

Legendarni napadač prisjetio se vremena dok je nosio dres Barcelone, a tada je na klupi bio Pep Guardiola. Priznao je da je u meču Lige prvaka protiv Sporting Lisabona toliko iznervirao Guardiolu da ga je on izveo s terena iako je zabio pogodak za 1:0.

"Imao je taktički plan za svaku utakmicu. Ukoliko niste radili tačno ono što je on tražio od vas bili biste u nevolji. Znam da sam u jednoj situaciji otišao na desno krilo kako bi igrao s Messijem par akcija i mogao sam čuti koliko je bijesan na mene. Čuo sam da mi dobacuje sve i svašta, ali sam to ignorisao", rekao je Henry i dodao.

"Znam da sam ubrzo nakon toga zabio gol za 1:0. To je bilo nekad u prvom poluvremenu. Bilo je sve super, a onda mi je rekao da izlazim iz igre. Nije mi bilo jasno šta sam uradio pogrešno, ali sam to kasnije shvatio. Kada Pep ima plan onda taj plan moraš da poštuješ".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Henry je tada izašao iz igre, a umjesto njega na terenu je bio Bojan Krkić. Barcelona je pobijedila ovu utakmicu sa 5:2, a francuski napadač je naučio da se mora poštovati ono što trener traži od tebe i da se greške ne praštaju bez obzira kolika si zvijezda.

Francuski napadač je u dresu Barcelone odigrao ukupno 121 utakmicu, te je uspio postići 49 golova i upisati još 27 asistencija. S Barcelonom je osvojio sedam trofeja među kojima je i onaj Lige prvaka iz 2009. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi