Thomas Müller igrače Bayerna usporedio sa zlatnom ribicom: "Pamćenje 10 sekundi..."

Iskusni Bavarac zna šta treba da budu šampioni

Thomas Müller igrače Bayerna usporedio sa zlatnom ribicom: "Pamćenje 10 sekundi..."

Edmir Škorić

Za zlatnu ribicu obično kažu da je pamćenje služi samo tri sekunde, a iskusni napadač Bayerna Thomas Müller uvjerava da on i saigrači također treba da iamju kratko pamćenje - svega 10 sekundi.

FC Bayern se vratio na vrh tabele nakon teško ostvarene pobjede od 2:0 nad Herthom u nedjelju. Zahvaljujući kiksu konkurenta Borusije Dortmund, Bayern ima bod prednosti četiri kola prije kraja.

Lider Bayerna Thomas Müller objašnjava put kojim treba krenuti u posljednjem naletu sezone kako bi osigurali jedanaestu titulu prvaka zaredom. Bavarac daje neobičan prijedlog i upoređuje svoje saigrače sa zlatnom ribicom.

Nakon sezone u Bayernu najavljena je velika analiza sezone, a o budućnosti šefova Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića razgovarat će se i na sjednici nadzornog odbora 22. maja. Prije toga, međutim, treba sve snage udružiti u borbu za titulu. Istog je mišljenja i sadašnji kapiten na terenu, Thomas Müller.

Iskusni Nijemac kaže kako je april mjesec bio "apsolutno razočarenje", te dodaje: "Možete analizirati pojedinačne utakmice u mnogo različitih pravaca. Sve u svemu, ništa nam nije polazilo za rukom, a za to svakako postoji niz razloga. Nije međutim pravo vrijeme za veliku istragu o uzorcima", rekao je.

Potom je sebe i saigrače uporedio sa zlatnom ribicom i vjeruje da se što prije moraju sve stvari zaboraviti, a potom odlučno krenuti prema tituli.

Oglasi

„Sa pamćenjem od samo 10 sekundi, automatski gledate unaprijed i to je najbitnije. To se sada odnosi i na nas. Moramo se otresti prošlih utakmica i iskustava i fokusirati se na ono što je sada važno", naglasio je 33-godišnjak.

“Dugujemo sebi, našim navijačima i DNK kluba da učinimo sve što možemo da pobjedom u prvenstvu privedemo sezonu sretnom kraju. Očekujem apsolutnu vjeru, posvećenost i jedinstvo od sebe, od našeg tima i onih oko mene", objasnio je Müller, kojeg je nedavno otvoreno kritikovao glavni trener Tuchel nakon Bayernove blamaže u Mainzu.

Titula je obično nešto što se u Bavarskoj podrazumijeva pred početak sezone, a sada im je ostala kao spas sezone i pokušat će da zadrže svoje mjesto na čelu tabele.

Podsjetimo da je, otkako je Thomas Tuchel naslijedio Juliana Nagelsmanna, Bayern imao neke jako loše rezultate, pa je ispao u četvrtfinalima Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U subotu će Bayern gostovati u Bremenu ekipi Werdera u 31. kolu, dok Borussiji dolazi Wolfsburg. Ekipu Thomas Tuchela nakon gostovanja u Bremenu očekuju dueli sa Schalkeom i Leipzigom kod kuće i sa Koelnom u gostima.

Mora se priznati da se uglavnom radi o kvalitetnim ekipama, pa Bayernu neće biti nimalo lako da ostvari sve četiri pobjede i tako postane novi - stari prvak Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi