Thomas Tuchel tek dobio otkaz, a već mu se smiješi trenerski angažman prepun izazova

Arsenal zove Nijemca?

Thomas Tuchel tek dobio otkaz, a već mu se smiješi trenerski angažman prepun izazova

Edmir Škorić

Njemački trener Thomas Tuchel neočekivano je dobio otkaz dan nakon 4:0 pobjede njegovog PSG-a nad Strasbourgom.

Tuchel je smijenjen nakon što je prethodno dao "kontroverzan" intervju, a danas se pravda da je sve bilo šala, no ionako je već bilo kasno, pa su čelnici PSG-a ostali pri svojoj odluci.

"Nisam govorio o politici. Sigurno je sve pogrešno prevedeno. Pogledajte intervju. Rekao sam da je PSG poseban klub, veliki izazov i da se ništa nije promijenilo", rekao je Tuchel i dodao je:

"Rekli su mi da se radi emisija o njemačkim trenerima, a ne da je intervju. Šalio sam se na njemačkom jeziku, nije prevedeno dobro. Ne možete prevoditi riječ po riječ. To je bila šala. Nisam ni dao dozvolu da se sve to objavi kao intervju", istakao je Tuchel.

Tuchel je tek dobio otkaz, a već su ga mediji počeli povezivati sa drugim klubovima. Konkretno, prema najavama iz Engleske, Nijemac je dobio "signal" iz Arsenala koji ga je i ranije želio na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Topnici igraju užasno pod Mikelom Artetom i trenutno su u donjem dijelu tabele u Premiershipu, ali činjenica je također da Arteta uživa veliku podršku čelnika kluba iz sjevernog Londona, tako da neće sasvim sigurno tek tako smijeniti "malog Guardiolu" i šansu ukazati Tuchelu.

Osim Tuchela, s Arsenalom se povezuje i Massimiliano Allegri, koji je bez posla iako iza sebe ima izuzetne rezultate s Milanom i Juventusom.

Top Komentari

m1987
Nije nista napravio u PSG-u, a da napravi u Arsenalu...
1 1
amer_sa90
Arsenalu trebaju kvalitetni igraci i igraci koji su motivisani. Sa onom ekipom ko god da dodje tesko da ce napraviti promjenu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti