Thomas Tuchel novi trener PSG-a!
Tuchel će biti prvi njemački trener koji je sjedio na klupi Parižana

Canal+ objavio

Thomas Tuchel novi trener PSG-a!

E. Škorić

Thomas Tuchel od ljeta će sjediti na klupi PSG-a, objavio je Canal+, kao i mnogi drugi mediji u Francuskoj. Iako nema zvanične potvrde, navodno je sve dogovoreno i samo se čeka kraj sezone da Nijemac preseli u francusku prijestolnicu.

Kako javlja Canal+, Tuchel je dogovorio dvogodišnju saradnju s Parižanima i sada je samo pitanje trenutka kada će vijest biti i zvanična.

Bivši trener Borussije Dortmund pokušat će ono što nije uspio Unai Emery, kao ni njegovi prethodnici, a to je da Park Prinčeva obraduje naslovom u Evropi.

Emery je osvojio sve u Francuskoj, ali ispadanje u osmini finala od Real Madrida bilo je kobno za njega. Tuchela čeka težak posao, ali smatra da može napraviti dobar rezultat u Francuskoj.

PSG se povezivao s mnogim trenerima, čak u posljednje vrijeme se govorilo i o Arseneu Wengeru, ali na kraju je, čini se, odlučeno da to bude Tuchel.

Ukoliko se obistine ovi navodi, Tuchel će postati prvi Nijemac na klupi PSG-a u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi