Thomas Tuchel potvrdio dolazak Bernata i Choupo-Motinga u PSG!
PSG pojačao napad i odbranu (Foto: EPA)

Pojačanja za prvaka Francuske

Thomas Tuchel potvrdio dolazak Bernata i Choupo-Motinga u PSG!

Midhat Šljivak

Trener francuskog PSG-a Thomas Tuchel potvrdio je jutros dolazak dvojice novih fudbalera.

Novi članovi tima sa Parka Prinčeva postaće kamerunski napadač Eric Maxim Choupo-Moting i španski lijevi bek Juan Bernat.

Choupo-Moting u PSG dolazi iz engleskog Stokea, a u redovima francuskog prvaka imaće ulogu zamjene za Edinsona Cavanija.

"Trebao nam je neko ko kvalitetno može zamijeniti Cavanija. On je jako dobar igrač i tražio sam nekog ko ima dobru skok igru i ko je žestok u dueloma. Dobili smo šansu da ga potpišemo i to smo iskoristiti i uvjeren sam da će imati itekako šta pokazati kada bude imao šansu za igru", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 29-godišnji napadač je ranije igrao za Schalke, HSV i Mainz, a upravo iz Njemačke dolazi i Juan Bernat koji je nakon četiri godine napustio redove minhenskog Bayerna. On će biti rješenje za poziciju lijevog beka i sigurno je da će imati šansu da igra u redovima pariškog velikana.

Oba fudbalera će danas proći ljekarske pregleda i potpisaće ugovore sa prvakom Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti