Tuchel: Zvezda je veliko ime, sjećam se kad je osvojila Kup šampiona

Trener PSG-a hvalio Beograđane

Tuchel: Zvezda je veliko ime, sjećam se kad je osvojila Kup šampiona

Trener PSG-a Thomas Tuchel oduševljen je jer će tim voditi u Ligi prvaka protiv Crvene zvezde.

Njegov PSG jučer je za rivale u grupnoj fazi dobio, osim Zvezde, Liverpool i Napoli, a Tuchel je posebno nahvalio crveno-bijele kazavši da će mu dueli protiv Zvezde probuditi neke stare uspomene.

"Crvena zvezda je veliko ime. Sjećam se njihove pobjede u Kupu evropskih šampiona 1991. godine. Sretan sam što sam dobio priliku da vodim tim protiv Zvezde, taj duel mi vraća neke emocije iz prošlosti. Crvena zvezda je i dalje veliki klub", rekao je Tuchel, pa se osvrnuo i na ostale timove u grupi:

"U našoj grupi će sve da ključa. Žrijeb je bio nemilosrdan. Napoli ima iskusnog trenera i odličnu ekipu, Liverpool je prošle sezone igrao u finalu. Oni su vrlo brza ekipa, dugo su zajedno i imaju fenomenalne igrače", poručio je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, PSG grupnu fazu Lige prvaka otvara utakmicom protiv Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi