Tiago: Sretan sam što sam član ovog predivnog kluba

Brazilac poslao poruku navijačima

Tiago: Sretan sam što sam član ovog predivnog kluba

Tiago Rodrigues Faria, ili kako ga u Brazilu zovu Tiaguinho, je postao pravi miljenik navijača sarajevskog Željezničara, s kojim ima poseban odnos.

Brazilski ofanzivac je igrač koji je za kratko vrijeme pokazao da posjeduje veliki kvalitet, i zaista se čini da je mu je potrebno još malo rada na jačanju fizičke konstitucije kako bi dominirao premijerligaškim terenima.

Tiago u Želji boravi tek pola godine, a već su ga trenirala tri trenera. Svoju pravu šansu je dočekao tek kod Edisa Mulalića koji mu je ukazao povjerenje. I nije pogriješio.

Brazilac je prvi strijelac Željezničara sa pet pogodaka, a navijači ga izuzetno vole. Tiago je uvijek spreman za druženje i komunikaciju sa fanovima koji ga podržavaju, i primijetno je da Brazilac uživa u svoj pažnji koju mu pružaju navijači. Nakon utakmice protiv Viteza, putem društvenih mreža im je poslao i lijepu poruku.

"Želim da se zahvalim ovim nevjerovatnim navijačima koji su imali strpljenja i čekali me da pokažem sve što znam. Također, hvala i ljudima u klubu koji su mi pomogli i dali šansu. Mnogo sam radio i oni sada vide da se sav trud isplatio", napisao je Tiago, te dodao:

"Sretan sam što sam član ovog predivnog kluba i želim se u januaru vratiti još jači i pokazati vam da mogu još bolje. Želja mi je da proslavim još mnogo pobjeda i postanem šampion sa Željezničarom".

Tiago Faria ima 26 godina i njegov nešto kasniji dolazak u Evropu je potez koji mu je mnogo pomogao u karijeri. Ove sezone je u plavom dresu odigrao 16 utakmica, od kojih je osam puta bio starter.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, otkako je Edis Mulalić postao šef stručnog štaba Željezničara (11. kolo), Tiago je bio starter u svim utakmicama, a izmijenjen je samo u sudijskoj nadoknadi protiv Sarajeva i 20 minuta prije kraja utakmice protiv Zrinjskog.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.