Napadači u nevjerici: Golman najbolji strijelac svoje ekipe i to u jakoj ligi

Čovjek za sve

Napadači u nevjerici: Golman najbolji strijelac svoje ekipe i to u jakoj ligi

Edmir Škorić

Iako se od golmana očekuje isključivo da spašavaju svoju ekipu odbranama, postoje i oni koji rade posao napadača.

U prošlosti su se proslavili Jose Luis Chilavert, Hans-Jorg Butt, Jorge Campos i Rogerio Ceni, kao i Rene Higuita kao golmani sa najviše golova u fudbalu, a sada se toj listi pridružio i Brazilac.

Spomenuti golmani su uz pomoć sjajnih udaraca iz penala ili slobodnih udaraca donosili radost svojim navijačima, a sada je 33-godišnji Tiago Volpi upao u odabrano društvo.

On od prošle sezone igra za Deportivo Tolucu u Meksiku i donosi ovoj ekipi bodove zabijajući golove.

Volpi je ove sezone nastupio u 17 utakmica i trenutno je najučinkovitiji igrač svoje ekipe. Brazilac sjajno izvodi penale. Do sada je šest puta zabijao s bijele tačke - četiri puta u ligi i dva na kontinentalnim takmičenjima.

Na 70 utakmica dao 19 golova

Ukupno je u 70 utakmica zabio čak 19 golova, pa je najefikasniji član svoje ekipe, što je svakako poražavujuće za ostatak tima, naročito napadače i ofanzivno orijentisane fudbalere.

Drugi najefikasniji igrač Toluce ove sezone u prvenstvu je krilni napadač Juan Dominguez sa četiri gola, dok su po tri postigli Robert Morales i Ivan Lopez, također napadači.

Deportivo Toluca nakon 17 kola ima 21 bod i nalazi se na 12. mjestu meksičke lige. U ligi sa 18 timova vodeća je Club America sa 40 bodova.

Tiago Volpi je u Tolucu došao iz Sao Paula, a u Meksiku je ranije igrao za Queretaro. Ponikao je u Fluminenseu, bio član nekih brazilskih niželigaša, no dojam je da mu je ovo najbolja sezona.

Top Komentari

Drakula
70 utakmica 40 penala im dosudilo i jaka liga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti