David de Gea se vraća na velika vrata u Premier ligu
(AP Photo/Dave Thompson)

Neočekivan potpis

David de Gea se vraća na velika vrata u Premier ligu

Midhat Šljivak

Španski golman David de Gea mogao bi se vratiti u englesku Premier ligu. Čovjek koji je prethodnih 12 godina branio za Manchester United već mjesecima je bez kluba, ali to bi se vrlo brzo moglo promijeniti jer je za njegove usluge zainteresovan Newcastle.

David de Gea je prošlog ljeta napustio Manchester United nakon 12 punih godina. Španski čuvar mreže prekrižen je od strane Erika ten Haga koji je na njegovo mjesto doveo svog miljenika Andrea Onanu.

I dok se Kamerunac često bruka na golu Crvenih đavola, David de Gea ne žuri s izborom novog kluba. Odbio je nekoliko ponuda, no očekuje se da će u drugom dijelu sezone konačno uslijediti njegov povratak.

Engleski mediji tvrde da bi se 33-godišnji golman mogao vratiti u Premier ligu i to u ekipu Newcastela koja pokazuje ogroman interes za njega.

Svrake su tokom vikenda na duže vrijeme ostale bez prvog golmana Nicka Popea. On je povrijedio rame u duelu s Manchester Unitedom i čeka ga višemjesečna pauza.

Oglasi

Tim sa St. James Parka u svojim redovima ima Martina Dubravku i Lorisa Kariusa. Međutim, Eddie Howe smatra da bi De Gea ipak mogao donijeti mnogo više u nastavku sezone i zatražio je od rukovodstva kluba da ga dovedu u narednom periodu.

De Gea kao slobodan igrač može odmah potpisati ugovor i nema potrebe čekati januarski prijelazni rok, pa bi čuveni Španac mogao ući na velika vrata u Premiership.

Španac je od 2011. do 2023. godine stajao između stativa Manchester Uniteda u čijem je dresu odigrao 545 utakmica.

De Gea odbio bogate ponude

David de Gea imao je brojne ponude u proteklim mjesecima, no on je odlučio da se malo odmori i odbio ih je sve, iako su mnoge bile itekako privlačne.

Saudijski Al Nassr mu je nudio desetine miliona eura na godišnjem nivou. Međutim, nije se 33-godišnjaku išlo u Arabiju, pa je skupa s djevojkom odlučio da traži druge opcije.

Povezivao se potom španski čuvar mreže i s Real Madridom, gdje je viđen kao zamjena za povrijeđenog Thibauta Courtoisa, zatim i s Bayernom gdje je povrijeđen bio Manuel Neuer, no od potpisa nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je još 'ludih' nagađanja gdje će De Gea. Spominjao se čak splitski Hajduk, drugoligaš iz Španije Eldense, no na kraju bi se on mogao vratiti u Englesku, gdje je već navikao na život i gdje je godinama nastupao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti