Tijesan poraz od Finske
Jusuf Nurkić, prvo ime EP, B divizije

U-18 EP, Divizija B

Tijesan poraz od Finske

M. Skaka

Nakon serije od četiri uzastopne pobjede U-18 košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine poražena je sa tijesnih 86:84.

Međutim, i pored poraza, igra koju su prikazali izabranici Nenada Markovića  govori da još uvijek ništa nije izgubljeno. Svoj naredni meč naša reprezentacija igraće protiv Crne Gore koja je danas poražena od Belgije (62:82) i ako budu tu slavili može ići u polufinale i kao prvoplasirana ekipa grupe F u kojoj trenutno svaka ekipa ima po jednu pobjedu i jedan poraz.

Naši mladi košarkaši dobili su prvu četvrtinu sa visokih 28:19, te drugi period odigrali izjednačeno (17:17) i činilo se da neće biti velikih problema da se savla Finska. Međutim, u trećoj četvrini napad je zakazao i gosti iz Finske preuzeli su vodstvo.

Ipak, mladi bh. igrači pokazali su karakter i vratili se u utakmicu, te do samog kraja vodili žestoku borbu za pobjedu.
 
Jusuf Nurkić opet je bio sjajan i predvodio naš tim i u napadu i u odbrani. Sjajni mladi košarkaš ubacio je 34 poena uz čak 20 skokova i 2 asistencije. Pomogao mu je i Adin Vrabac sa 24 poena , te Damjanović sa 8.

Kod gostujuće ekipe bolji od ostalih bio je Rajala sa 23 poena i 5 skokova, te Herrala i Mattila sa po 14 poena.


Finska - BiH 86:84
(19-28 17-17 27-12 23:27)

FINSKA: Liljeberg, Herrala 14, Mattila 14, Kuusisto, Lehtoranta 11, Sulonen, Kauhanen 10, Mäki 6, Rajala 23, Bjerregard, Ventoniemi, Michelsen 8.
BiH: Salčin, Rikalo 2, Damjanović 8, Vrabac 24, Ivković, Vuković 3, Ahmedić 4, Marijan, Gudić, Buza 6, Glogovac 3, Nurkić 34.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.