Tim ambasadorke Bosne i Hercegovine Lejle Salihović sutra u finalu turnira

Tim ambasadorke Bosne i Hercegovine Lejle Salihović sutra u finalu turnira

E. Škorić

Lejla Salihović, igračica ŠF Respekt iz Sarajeva i jedna od četvero ambasadora Bosne i Hercegovine u projektu Fudbal za prijeteljstvo, jedna je od osam igrača tima Antiguan racer koji se plasirao u finale završnice ovogodišnjeg projekta. Finalna utakmica će se odigrati sutra na Plaza Mayor, terenu UEFA šampionata u centru Madrida.

Lejli će podrška biti BH delegacija Gazpromovog projekta Fudbal za prijeteljstvo u kojoj su i ostali ambasadori - Anja Gačić, četrnaestogodišnja reprezentativka WU16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, trener i fudbalerka u Akademiji Fudbala Sporting Teslić sa dječacima, kao i u ženskog fudbalskog kluba Sloga iz Petrova; Slavko Roguljić, golman Sport Teama iz Banjaluke i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo koji su sa svojim timovima došli do četvrtine i polufinala takmičenja.

U okviru Sedme sezone Međunarodnog dječijeg društveno odgovornog projekta kompanije Gazprom “Fudbal za prijateljstvo”, održana je fudbalska obuka sa najvećim brojem različitih nacionalnosti na svijetu. Na kraju treninga, projekat je dobio je zvanični GUINNESS WORLD RECORDS® sertifikat.

Tokom jučerašnjeg dana je u Madridu održan Međunarodni Forum dječijeg društveno – odgovornog projekta „Fudbal za prijateljstvo”.

Po prvi put, Sedma sezona programa ujedinila je stručnjake iz cijelog svijeta: profesionalne fudbalske trenere, novinare vodećih svjetskih medija, predstavnike međunarodnih fudbalskih akademija, saveza i federacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi