Tim Cahill ipak ostaje u Kini

Potpisao za Hangzhou

Tim Cahill ipak ostaje u Kini

Bivši reprezentativac Australije i fudbaler Evertona Tim Cahill potpisao je ugovor sa kineskim Hangzhou Greentownom.

Iako se špekulisalo da će Cahill nakon raskida ugovora sa Šangajem otići iz Kine, iskusni fudbaler se ipak odlučio na ostanak u ovoj zemlji koja je počela sa velikim ulaganjem u fudbal.

Cahill je potpisao polugodišnji ugovor sa Hangzhouom, gdje je danas zvanično predstavljen. Australac se putem društvenih mreža zahvalio čelnicima i navijačima ovog kluba na fantastičnom dočeku, a istakao je i zadovoljstvo što je ostao u Kini.

Prije dolaska u Kinu, Cahill je igrao za New York Red Bulls, Everton i Milwall. Za reprezentaciju Australije je u 88 utakmica postigao 45 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi