Tim snova fudbalera koje je Mino Raiola planirao dobro unovčiti

FIFA ga suspendovala

Tim snova fudbalera koje je Mino Raiola planirao dobro unovčiti

M. Šljivak

Najpoznatiji menadžer svijeta Mino Raiola ne može obnašati svoje dužnosti u naredna tri mjeseca.

Holandsko-italijanski agent prvo je kažnjen zabranom obavaljanja menadžerskih poslova u Italiji, ali je zatim Svjetska fudbalska federacija (FIFA), ovu zabranu proširila i na kompletan svijet.

To znači da Raiola neće moći da završava nikakve transfere do 9. augusta. Većina ekipa će do tog roka biti poprilično 'skrojeno', pa će i Raiola teško završiti poslove koje je planirao.

A pod njegovim vodstvom je ovog ljeta bilo spremno nekoliko velikih transfera. Prije svega za odlaske su se spremali čudesni štoper Ajaxa Matthijs de Ligt.

Mladi holandski fudbaler je uvjerljivo najtraženiji defanzivac na tržištu. Navodno je već sve bilo dogovoreno sa Barcelonom za cifru od 70 miliona eura, od čega bi čak 15 miliona pripalo Raioli.

Pored njega spominjao se transfer i Paula Pogbe iz Manchester Uniteda u Real Madrid vrijedan oko 140 miliona eura. I u tom transferu bi veliki kolač uzeo poznati agent, ali čini se kako i od toga neće biti ništa.

Pored ovih fudbalera još nekoliko njih su kandidati za transfere. Može se sastaviti zaista pravi Tim snova od igrača koje je Raiola planirao prodati, ali vrlo je moguće da će na kraju veliki broj njih ostati u sadašnjim klubovima.

Suspenzija FIFA-e će imati itekako veliki utjecaj na ljetnu pijacu. Raiola je vjerovatno ostao bez nekoliko desetina miliona eura, ali da je radio sve pošteno, do suspenzije nikada ne bi ni došlo.

Ovako izgleda njegov tim snova od fudbalera koje je ovog ljeta imao želju unovčiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti