Čovjek je pravi mag: Raiola će uzeti ogromnu cifru za transfer Matthijsa de Ligta

Kontroverzni menadžer ponovo puni džepove

Čovjek je pravi mag: Raiola će uzeti ogromnu cifru za transfer Matthijsa de Ligta

M. Šljivak

Matthijs de Ligt napustit će Ajax po završetku ove sezone.

Fantastični 19-godišnji štoper karijeru će nastaviti vjerovatno u redovima Barcelone sa kojom je navodno već sve dogovoreno.

Ajax će za usluge ovog fudbalera inkasirati 70 miliona eura, a dobar dio od transfera otići će u džep kontroverznog agenta Mina Raiole.

Raiola je agent mnogim poznatim fudbalerima među kojima su Paul Pogba i Romelu Lukaku, a u njegovim rukama je i najvrjedniji Ajaxov eksponat.

Od svih fudbalera je tokom menadžerske karijere zaradio ogroman novac. Samo od transfera Pogbe iz Juventusa u Manchester United je dobio 40 miliona eura, a od transfera De Ligta će dobiti nešto manju sumu.

Od 70 miliona eura koliko će Barcelona platiti za holandskog štopera, Raioli pripada čak 20 procenata, pa će na njegov račun leći oko 14 miliona eura.

Raiola u Italiji suspendovan na tri mjeseca

Mino Raiola dobio je jučer zabranu u trajanju od tri mjeseca od italijanskih vlasti, te za taj period neće smjeti obnašati ulogu predstavnika drugih osoba - fudbalera.

Ovakva odluka je saopštena od strane Unije sportskih menadžera, a prenio ju je Fudbalski savez Italije.

Nije samo Mino Raiola dobio suspenziju, već i njegov rođak Vincenzo. Ipak, Vincenzo je suspendovan na nešto kraći period - dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek nisu poznati tačni razlozi zbog kojih je Raioli izrečena zabrana, ali ona stiže samo nekoliko sedmica nakon što je "zloglasni" menadžer izbjegao sankciju zbog nazivanja Fudbalskog saveza Italije "slabim i nepostojećim".

Inače, Mino Raiola odavno zastupa velike fudbalske zvijezde poput Paula Pogbe, Verrattija, Gigija Donnarumme, Marija Balotellija, Moisea Keana, Zlatana Ibrahimovića...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
Prava lopovska faca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi