Tim snova Xavi Hernandeza: Legenda birala najbolje saigrače

Tim snova Xavi Hernandeza: Legenda birala najbolje saigrače

Victor Valdes

A. Haznadarević

Xavi Hernandez je bez sumnje jedan od najvećih veznih igrača koje su ljudi imali čast gledati. Ovaj fudbalski umjetnik, provodi svoje posljednje dane u Barceloni, jedinom klubu za koji je ikada nastupao u karijeri, te će po isteku sezone najvjerovatnije krenuti put egzotične katarske lige. Zaista je impresivna lista imena fudbalskih velikana s kojima je Xavi igrao tokom karijere, a na zahtjev novinara sam je izabrao tim snova sačinjen od svojih nekadašnjih i današnjih timskih kolega.

Možda Victor Valdes nikada nije važio za najboljeg golmana svijeta, ali je zato je sve vrijeme bio član možda i najdominantnije generacije jednog kluba svih vremena. Sa Barcelonom je osvojio sve od Primere do Lige prvaka, a čak je i s nacionalnim timom podigao pehar Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.