Tim Suton potpisao profesionalni ugovor s Lowenom!

Tim Suton potpisao profesionalni ugovor s Lowenom!

Jedan od najboljih mladih rukometaša na svijetu Tim Suton potpisao je profesionalni ugovor sa Rhein-Neckar Lowenom. 

Ovaj 17-godišnji mladić, čiji su roditelji iz Mostara, u redove Lowena stiže iz drugoligaša Saarloisua za koji je debitirao još prošle sezone, a ugovor ga s Lowenom veže do 30. juna 2017. godine. 

Tim Suton je budućnost. On je jedan od najvećih talenata njemačkog rukometa. On će nakon svojih golova u drugoj ligi sada u našem timu napraviti sljedeći veliki korak, a to će također biti važano za njemački rukomet ", rekao je menadžer Lowena Thorsten Storm.

Na nedavno odigranom kadetskom prvenstvu ovaj momak koji u maju puni 18 godina proglašen je najboljim srednjim bekom prvenstva. Visok je 191 cm, a težak je 97 kg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.