Timoščuk: Malo igram, ne isključujem odlazak iz Bayerna

Ukrajinac nije zadovoljan

Timoščuk: Malo igram, ne isključujem odlazak iz Bayerna

Edmir Škorić

Ukrajinski reperzentativac Anatolij Timoščuk mogao bi ubrzo napustiti redove njemačkog bundesligaša Bayerna.

Timoščuk je ove sezone odigrao svega devet utakmica u Bundesligi, no čak osam puta je ulazio s klupe. Uspio je postići i jedan pogodak i to protiv Freiburga prije tri kola. 

 

"Naravno da želim više igrati, ali sada u Bayernu ima čak 27 igrača,  a njih 24 ili  25 je na visokoj razini kvalitete i teško se izboriti za mjesto. Potrebno je na svakom treningu davati svoj maksimum, no niti tada vam nije zajamčeno mjesto u prvoj postavi", kazao je Timoščuk ukrajinskim novinarima, dodavši:

 

"Želim više da igram i zbog toga ne isključujem odlazak iz Minhena, ali to će zavisiti od toga koji klubovi me žele i koliko su spremni platiti za mene."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Timoščuk je u Bayernu od 2009. godine, kada je došao iz Zenita, a prethodno je četiri sezone proveo u Šahtaru iz Donjecka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.