Klafurić nasmijan pred novinarima: Sutra ćemo se dodatno pojačati, a imamo i jedan raskid saradnje
Klafurić se na kraju i našalio sa novinarima

Kevelj najavio potpisa ugovora sa FK Blagaj i važan projekat

Klafurić nasmijan pred novinarima: Sutra ćemo se dodatno pojačati, a imamo i jedan raskid saradnje

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Danas sa priprema počinju i nogometaši mostarskog Veleža. Tim povodom na press konferenciji medijima su se obratili predsjednik Senad Kevelj, trener Dean Klafurić, te potpredsjednik UO FK Velež Admir Rahimić.

Klafurić je odmah najavio i nova pojačanja, što svakako raduje navijače Veleža koji imaju razloga za zadovoljstvo nakon prvog dijela sezone.

"Do sada su potpisali Čaić i Duka. Vito Čaić je mlad igrač, reprezentativac svih omladinskih selekcija Hrvatske, ima i dva nastupa za prvu momčad Dinama i tu smo napravili saradnju, gdje ćemo pomoći u razvoju tog mladog igrača, a isto tako saradnja je obostrana za sve strane.

Čaić dolazi da poboljša i druge naše mlade igrače, on ima bh. papire, te će nam biti igrač koji će još više oplemeniti mlade igrače. Duka ima bogato iskustvo, dovodimo ga da bi Ribića poslali na posudbu, a on već dugo sjedi na klupi. Želimo da se razvija, a Hadžikić je fantastičan golman, kao i mladi Nanić. Željeli smo dovesti iskusnog golmana i poboljšati atmosferu u svlačionici.

Dino Hasanović je povrijeđen, Krajnc se nije uspješno oporavio, ne znam ni koja mu je više operacija i sa njim ćemo raskinuti ugovor, na njegov zahtjev", istakao je Klafurić.

Alen Krajnc
Alen Krajnc FK Velež FK Velež Pozicija: MF

Statistika

5 nastupa
5 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
Oglasi

Dotakao se i uređenosti kluba, odnosno da Velež može kvalitetno platiti nogometaše.

"To je itekako važno, to daje stabilnost i mirnoću u radu".

Da li je očekivati još neka pojačanja?

"U naredna dva dana ćemo potpisati jednog ili dva igrača. Oni će ići sa nama u Tursku", dodao je Klafurić.

Prvi čovjek Veleža ponovo obradovao armiju navijača                                                                                                                                                                     

Riječ je dobio i Senad Kevelj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvenstvo za nas nije bilo obećavajuće, ali kako je vrijeme odmicalo, bili smo bolji i jako smo zadovoljni. Naš cilj je bio da budemo među prve četiri ekipe, a završili smo treći i naše zadovoljstvo je puno veće.

Sa sportskim dijelom smo zadovoljni, a kada je u pitanju infrastruktura, znate da smo od ljeta krenuli s radovima. Sa tim dijelom smo jednako zadovoljni, jako, jako zadovoljni. Krećemo sa stubovima i konstrukcijom za sjedeća mjesta tribine i to je jednako važno za razvoj FK Velež. Bez dobre infastrukture i evropskih utakmica na našem stadionu to nije Velež kojem težimo. U međuvremenu sam rekao da jedina stvar koji nismo uspjeli jeste pomoćni teren za treniranje. Sada mogu reći da danas potpisujem ugovor sa FK Blagaj o korištenju terena gdje se FK Velež obavezuje da će izgraditi travnati teren i da ćemo imati taj teren na korištenje pet godina. Velež će tu trenirati, a Blagaj igrati svoje utakmice", rekao je Kevelj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Istina da prvenstvo je stalo bas kad smo imali,uz Borac,najbolju formu,s druge strane je dobro sto ima dosta vremena da se u viziju Klafe uklope i ova nova imena, puna podrska Upravi! Forza Velez!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi