Mnogi su ga zaboravili: Tino Sven Sušić iznenadio izborom novog kluba

Pokušat će da oživi karijeru, ako je to moguće

Mnogi su ga zaboravili: Tino Sven Sušić iznenadio izborom novog kluba

H. Zilić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Tino Sven Sušić (31) je nekako nestao sa fudbalske scene. Karijera je u padu, a sada je iznenadio novim izborom kluba.

Sušić se pridružio hrvatskom drugoligašu ekipi Rudeša koja će cilj do kraja sezone imati promociju u HNL. Trenutno su lideri Prve HNL sa 45 bodova, šest više od Vukovara i sedam više od Cibalije.

"Drago mi je što sam potpisao za Rudeš i nadam se da ću pomoći klubu kako bi ostvario svoje ciljeve", rekao je Sušić.

Rudeš je bio prije član HNL-a, ali već nekoliko sezona su drugoligaši, ali ove sezone ekipa igra vrlo dobro.

Što se tiče Sušića on je bez kluba od ljeta prošle godine kada se razišao sa slovenskom Tabor Sežanom gdje je imao kratku i neslavnu epizodu.

Prije toga je probao i u ruskom Kubanu, ali i to je prošlo nezapaženo i trajalo je kratko.

Oglasi

Najbolje partije pružao je u dresu Hajduka gdje je bio i najbolji igrač HNL-a, a partije u Hajduku donijele su mu i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine s kojom je nastupao na Mundijalu u Brazilu 2014. godine. Za našu selekciju skupio je ukupno devet nastupa.

Nakon Hajduka probao je u belgijskom Genku, zatim Antwerpu, bila je i epizoda u Maccabiju, ali to je bila sve najava pada karijere.

Pokušao je karijeru da oživi u FK Sarajevo, međutim i to nije prošlo kako je zamišljao.

Imao je kratke epizode u austrijskom Hartbergu i nizozemskom Venlu.

Vidjet ćemo da li će Rudeš biti neki Sušićev povratak u ozibljniji svijet fudbala, ako ništa u regionalne okvire.

Top Komentari

nakopitam
Kakvim bolan IZBOROM? Izbor je kada imas vise ponuda pa biras. Ovog smecara nije htio niko i jedva je docekao da potpise.
2 0
plemic
od svih nogometnoh karakteristika ima sam ime.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi