Titula Lietuvos Rytasu
Litvanci sa pobjedničkim peharom

Eurocup – finale

Titula Lietuvos Rytasu

Teme:

Košarkaši litvanskog Lietuvos Rytasa osvajači su Eurocupa, nakon što su u večerašnjem finalu u Torinu savladali ruski Khimki rezultatom 80:74, a osim pobjedničkog pehara, Litvanci su izborili i plasman u Euroligu.

Junak večeri kojeg slave navijači Rytasa je Marijonas Petravicius koji je proglašen najkorisnijim igračem finalnog turnira koji je igran u Torinu.

Petravicius je ubacio 20 poena, a dodao je i sedam skokova, te jednu asistenciju. Dobru rolu odigrao je i Steponas Babrauskas sa 18 poena i pet skokova. Kod poraženog tima najefikasniji je bio Kelly McCarty (20 poena).

Tokom većeg dijela susreta ruski klub je imao rezultatsku prednost, a kada su krajem treće četvrtine otišli na 13 poena prednosti (62:49) činilo se da je pobjednik riješen. Međutim, s tim se nisu složili Petravicius i društvo koji su serijom 17:0 preuzeli vodstvo i nisu ga ispuštali do kraja susreta.

Na putu do drugog trofeja u Eurocupu (slavili su i 2005. godine) Lietuvos Rytas je u četvrtfinalu savladao Benneton (85:79), a u polufinalu Hemofarm (73:68).

Rezultat
Khimki – Lietuvos Rytas 74:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti