Titulu s Ajaxom, sa suzama u očima, posvetio Titu Vilanovi

Krkić se sjetio bivšeg trenera

Titulu s Ajaxom, sa suzama u očima, posvetio Titu Vilanovi

Edmir Škorić

Bojan Krkić je s Ajaxom osvojio danas naslov holandskog prvaka, a titulu je posvetio svom bivšem treneru iz Barcelone, Titu Vilanovi.

Vilanova je u petak u dobi od 45 godina preminuo nakon duge borbe sa tumorom pljuvačne žlijezde. Nogometni svijet je ožalošćen, a neki su i igrali u čast Tita, koji je ostavio neizbrisiv trag, pogotovo za Katalonce.

Lionel Messi je posvetio gol protiv Villarreala za 3:2 pobjedu Vilanovi tako što je digao ruke prema nebu, dok je danas Krkić 33. Ajaxov naslov holandskog prvaka proslavio misleći na Tita.

Nosio je bijelu majicu na kojoj je pisalo: "Trofej za Tita".

"Tito je bio čovjek s kojim sam radio četiri godine. Bio je čovjek velikog srca, puno mi je pomogao u životu i kada sam čuo da je preminuo, bilo mi je jako teško. Odlučio sam mu posvetiti ovaj trofej", kazao je Krkić sa suzama u očima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.