To je ljepota fudbala: Nekada se smijete, a nekada plačete

Buffon se oprostio od reprezentacije Italije

To je ljepota fudbala: Nekada se smijete, a nekada plačete

E. Čaušević

Reprezentacija Italije će nakon 60 godina propustiti Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Italija večeras na San Siru nije uspjela da savlada Švedsku u revanš meču baraža, te prvi put nakon 60 godina nećemo gledati Azzurre na Mundijalu. Ono što je još tužnije svoju reprezentativnu karijeru završio je Gianluigi Buffon koji je sanjao da će se to desiti u Rusiji, no san je večeras ugašen.

Buffon nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nije mogao da zadrži svoje suze jer je shvatio da više nikada neće obući najdraži dres. Iako su se mnogi nadali da će se predomisliti, na kraju je legendarni golman u suzama potvrdio da je ovo njegova zadnja utakmica za Italiju.

"Nije mi žao samo sebe već cijelog italijanskog fudbala. Ovo je moja posljednja utakmica za Italiju. Žao mi je. Svima nam je žao što se ovo desilo. Hvala vam svima na podršci tokom svih ovih godina i trenucima koje sam dijelio u ovom dresu", rekao je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi