"To se desilo u afektu, on nas je najviše provocirao na Koševu"

Iskusni defanzivac Krupe zaradio isključenje

"To se desilo u afektu, on nas je najviše provocirao na Koševu"

Samir Mlaćo

Krupa je danas upisala novi poraz u Ligi za prvaka. Bolji od Krupljana bili su nogometaši Sarajeva koji su slavili 3:2, te sa osmijehom dočekali kraj meča.

Ovaj meč donio je mnogo nervoze, a zanimljivo da je u poluvremenu isključenje zaradio iskusni defanzivac Krupe Radosav Aleksić. U izvještaju delegata navodi se da je Aleksić prilikom izlaska igrača sa terena za igru u tunel pljunuo jednog protivničkog igrača.

Aleksić je za SportSport.ba iznio svoju stranu priče, te uputio izvinjenje svojim saigračima.

"Želim prvom da se izvinem svojim saigračima i stručnom štabu jer sam ovim potezom ostavio ih na cjedilu pred revanš meč finala Kupa protiv Željezničara. Bio sam isprovociran stvarima sa naše prethodne utakmice protiv Sarajeva na Koševu, došao sam u sukob sa Stanojevićem koji nas je najviše provocirao u tom meču. U tom naguravanju verbalno sam ga uvrijedio, udaranja nije bilo, a vidim da se navodi da sam ga pljuvao. To se možda desilo u afektu, nisam taj tip igrača, svi me znaju kao veoma korektnog. To mi se desilo prvi put u karijeri", kazao je Aleksić za SportSport.ba.

Vjeruje da i bez njega Krupa može napraviti čudo u srijedu i osvojiti pehara osvajača Kupa BiH.

"Vjerujem u to. Očekivali smo da bolje odigramo na Grbavici i da ostvarimo bolji rezultat, ali Željo je bio bolji i slavio 2:0. Imamo dosta mladih igrača i važnost ovog meča je uticala da podbace i desilo se šta se desilo.Probat ćemo da postignemo pogodak u prvom poluvremenu, te unesemo neizvjesnost u meč. Nada naravno postoji", dodao je Aleksić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi