To se zove pravi derbi: Željo i Sarajevo remizirali u fantastičnom meču!
Nakon dosta vremena imali smo priliku gledati otvoren derbi koji je na kraju opravdao sva očekivanja

Vječiti derbi odigran na Grbavici

To se zove pravi derbi: Željo i Sarajevo remizirali u fantastičnom meču!

Midhat Šljivak, foto: A. Berbić

Željezničar i Sarajevo remizirali su (2:2) u velikom derbiju koji se večeras u 5. kolu Premijer lige odi

Odličan fudbal igrao se na Grbavici od prve minute, a na kraju pobjednika nije bilo, ali uzbuđenja itekako jeste.

Iako je Željezničar bio taj koji je većim dijelom prvog dijela kontrolisao igru, Sarajevo je svoje šanse maksimalno koristilo.

Bordo tim je u 15. minuti iz prve šanse poveo. Amar Rahmanović je napravio dobar posao po lijevoj strani, pokušao je lobovati Kjosevskog, a sa gola loptu izbacuje Pavić. Ipak, samo do Benjamina Tatara koji pogađa mrežu za prednost od 0:1.

Slavlje Bordo tima trajalo je samo šest minuta. Željo je krenuo po izjednačenje i do njega su došli u 21. minuti kada nakon odlične akcije Čurjurića i Pavića loptu u mrežu šalje Dženan Zajmović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Željezničare je kontrolisao igru i u ostatku prvog poluvremena. Oni su bili ti koji su konstantno napadali, jedan gol im je i opravdano poništen, da bi u 39. minuti Bordo tim još jednu šansu iskoristio.

Odličnu akciju odigrala je ekipa Husrefa Musemića, a nakon loše reakcije golmana Kjosevskog do lopte dolazi Ahmetović. Nesebično je napadač Sarajeva poslužio Rahmanovića koji pogađa za 1:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Željo i u drugo poluvrijeme ušao aktivnije. Međutim, Sarajevo je bilo to koje je propustilo bolje šanse i mogli su u samo dva minuta riješiti pitanje pobjednika.

Prvo je Stanojević u 58. minuti fantastičnim udarcem uzdrmao prečku, da bi u nastavku akcije Ahmetović promašio praktički prazan gol. Samo dvije minute kasnije Ahmetović je u šansi nakon greške Vranješa, a ovog puta Kjosevski brani i spašava Plave.

Željo je zatim uzvratio preko Krpića, ali njegov udarac odlazi pored gola Kovačevića koji nije imao potrebe za intervencijom.

Ipak, napadi Želje isplatili su se u 73. minuti. Blagojević je ubacio sa desne strane, Zajmović sjajno šutira glavom i pored loše postavljenog Kovačevića loptu šalje u mrežu za izjednačenje rezultata na 2:2.

Pokušao je potom domaći tim napraviti pritisak i doći do trećeg gola, ali im to nije uspjelo. Sarajevo je uspjelo pregurati krizne minute i odbranili su svoj gol u narednim minutama.

Bordo tim u 87. minuti stvara još jednu dobru šansu. Adukor se našao pred golom nakon kornera, ali iz teške pozicije ne uspijeva zabiti gol. Na kraju je ostalo 2:2, ali nakon ovog derbija svi ljubitelji bh. fudbala itekako moraju biti zadovoljni.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Željezničar - Sarajevo 2:2 (Zajmović 21', 73' / Tatar 15', Rahmanović 39')

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Krpić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Hajdarević, Rodin, Jazvić.

SARAJEVO: Kovačević, Hebibović, Dupovac, Mujakić, Pidro, Stanojević, Adukor, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bebi
Zeljo posteno ostecen ali realno lijepo je vidjeti da sarajevski klubovi konacno igraju i da bar oni budu oni kojo vode do kraja borbu za titulu!
28 16
ja224
sudija bivši igrač Sarajeva i koliko poništenih golova za Želju
9 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti