NFSBiH pomaže Sabriji Topaloviću: Platit će naknadu materijalne štete

Sudiji iz Zenice zapaljen automobil nakon utakmice u Mostaru

NFSBiH pomaže Sabriji Topaloviću: Platit će naknadu materijalne štete

Haris Zilić

NFSBiH nadoknadit će materijalnu štetu sudiji Sabriji Topaloviću u iznosu oko 14.000 KM.

Naime, Topaloviću je zapaljen automobil u tunelu u Jablanici po povratku sa utakmice Veleža i Borca koja je prekinuta nakon što su navijači Veleža utrčali na teren nezadovoljni suđenjem Topalovića.

Presreteno je vozilo marke Mercedes. Vozilo je pripadalo sudiji Sabriji Topaloviću, dok su se s njim u vozilu još nalazili Admir Šehović te član Komiteta za sudije Adnan Alispahić.

Vijest o incidentu počela se širiti i po inostranim medijima tako se o napadu na sudije pisalo u Nizozemskoj, Poljskoj, Češkoj, Francuskoj... Dok su vijest prenijeli i praktično svi regionalni mediji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluku od nadoknadi materijalne štete za sudiju iz Zenice donio je Izvršni odbor NFSBiH, a Topalović je nakon svih dešavanja u Mostaru i Jablanici ubrzo delegiran na narednim utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

hiphopium
HAHHAHAHAHA E KOJA SMO MI CIRKUS DRŽAVA
18 1
BBB25
Naravno da hoće kad pošteno odrađuje posao za lopove iz savez
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti