U Mostaru tri osobe uhapšene zbog napada na sudije kod Jablanice
Foto: Hercegovina.info/Arhiv

U Mostaru tri osobe uhapšene zbog napada na sudije kod Jablanice

Edmir Škorić

U četvrtak oko 14:40 sati slobode su lišene tri osobe u Mostaru, M.M., E.P., i A.G. zbog sumnji da su učestvovali u napadu na sudije u tunelu Lendava kod Jablanice.

Podsjećamo, do incidenta je došlo nakon utakmice između Veleža i Borca u Mostaru. Tada je utakmica prekinuta u 82. minuti zbog utrčavanja na teren domaćih pristaša, a kasnije je zapaljen automobil u kojem su bile sudije uključujući glavnog sudiju Sabriju Topalovića.

Osobe koje su lišene slobode prebačene su u Policijsku upravu Konjic na daljnu obradu, te su od njih privremeno oduzeti mobiteli.

Podsjetimo da je dan ranije uhapšen F.L. (2000) iz mjesta Domanovići kod Čapljine zbog sumnji da je također učestvovao u napadu na sudiju Topalovića i njegove kolege prije sedam dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je zadržan u prostorijama Policijske uprave Čapljina, a zatim predan policijskim službenicima Policijske uprave Konjic koji rade na ovoj istrazi.

Top Komentari

Sarajevoboy
pusti djecu kreteni. Kad se desilo ubistvo Vedrana niko nije odgovarao. Hoćete reči da je auto vrijednije od života nedužnog mladića? Sram da vas bude, šta rade plaćenici u premijer ligi je također za razmatranje a vi se bavite onima što lopovima pružaju otpor na sve moguće načine! Vico kretenu!
17 8
Samoiskreno
S**** Hasic dosta mladih zivota
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi