Katastrofa Hajduka u Kazahstanu: Bili prokockali 2:0 i ispali!

Nova evropska blamaža Splićana

Katastrofa Hajduka u Kazahstanu: Bili prokockali 2:0 i ispali!

S. Grebović

Fudbaleri kazahstanskog Tobola priredili su jedno od većih iznenađenja u ovogodišnjim kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Prije sedam dana Bili su na Poljudu u sjajnoj atmosferi nadigrali ekipu Tobola i lagano je savladali sa 2:0 i tako sebi znatno olakšali posao u revanšu.

Fraza da je "2:0 najopasniji rezultat" na svojoj koži su osjetili upravo Splićani koji su danas na gostovanju u Kazashstanu tu prednost uspjeli da prokockaju.

Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo i tada je sve išlo na noge gostima, međutim u nastavku pravi košmar za tim sa Poljuda.

Prvo je u 56. minuti srbijanski internacionalac Jovančić koji je više sretno nego spretno pogodio mrežu gola Hajduka. 

Samo pet minuta kasnije gostujući golman Kalinić je ponovo morao po loptu u svoju mrežu kada ga je matirao Sergeev.

Oglasi

U momentima dok su bili upaljeni svi alarmi u Hajduku, njihovu mrežu je još jednom zatresao sjajni Sergeev koji je izbjegao ofsajd zamku i postavio velikih 3:0, što je u tom momento domaće vodilo dalje.

Gosti su se vrlo brzo mogli vratiti u meč, ali sa 11 metara Krovinović nije uspio pogoditi jer je njegov udarac odbranio golman Mokin.

Ono što nije uspio Krovinović uradio je Sahiti, koji je u sudijskoj nadoknadi nakon velike gužve pogodio za 3:1 i tim se rezultatom otišlo u produžetke.

Splićani nisu uspjeli iskoristiti voljni momenat koji je bio na njihovoj strani, budući da su domaći dvije minute prije isteka drugog produžetka preko Tagybergena došli do konačnih 4:1 koje ih je odvelo u treće pretkolo.

Tako je Hajduk uspio da prokocka 2:0 iz prvog meča i tako svojim navijačima priredi jedno neugodno iznenađenje na samom startu sezone.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Tobol - Hajduk 4:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Gdje su sad oni sto drkaju na Hrv klubove?Kao sto sam rekao nedavno,sto se Evrope tice svi Hrvatski klubovi osim Dinama i Rijeke su ravni nasim klubovima,ako ne i gori
15 1
stranputica
Ova splitska mahala što vodi klub je čini mi se gora od saraj'vske :). Pozdrav!
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi