"Tobol mi je dao bolje uslove nego Rusi"

Samir Bekrić za SportSport.ba

"Tobol mi je dao bolje uslove nego Rusi"

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, sarajevskog Željezničara i korejskog Inchuna, Samir Bekrić, novi je igrač kazahstanske ekipe Tobola.

Ovu nam je informaciju potvrdio Bekrić, koji se trenutno nalazi u prijestolnici Rusije, Moskvi, gdje je u ponedaljak navečer potpisao ugovor sa svojom novom ekipom.

Bekrić je bio nadomak prelaska u redove ruske ekipe Anzhija, ali su Kazahstanci u posljednji čas poboljšali svoju ponudu, pa je ovaj bh. internacionalac odlučio postati novim članom Tobola.

"Trenutno se još uvijek nalazim u Moskvi. Ovdje sam već nekoliko dana, a ponedaljak navečer sam potpisao ugovor sa Tobolom, čiji sam sada i zvanično član", kaže Bekrić u razgovoru za SportSport.ba.

Bekrić je sa Tobolom potpisao ugovor na godinu dana, iako su Kazahstanci tražili da to bude duži period.

"Oni su tražili da potpišem na tri godine, ali sam ja istrajao u svom zahtjevu da potpišem na godinu dana", kaže Bekrić i dodaje:

"Tobol je u vlasništvu jednog Rusa i on planira da idem na ljeto u Rusiju, u neki jači klub. Međutim, ja sam mu rekao da neću žuriti samo želim da igram najbolje što znam. Ostalo će doći samo po sebi...", dodao je Bekrić u razgovoru za najčitaniji bh. sportski portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.