Katarski klub sve iznenadio i doveo veliko pojačanje iz Tottenhama

Alderweireld potpisao za Al-Duhail

Katarski klub sve iznenadio i doveo veliko pojačanje iz Tottenhama · Zvanično

E. Čaušević

Belgijski reprezentativac Toby Alderweireld napustio je Tottenham i karijeru će nastaviti u Kataru.

Alderweireld je iznenadio sve odlukom da nakon šest godina napusti londonski klub i karijeru nastavi u katarskom Al-Duhailom.

Belgijanac je danas ozvaničio svoj transfer u klub iz Dohe gdje je predstavljen kao veliko pojačanje.

Također, u Tottenhamu sigurno zadovoljno trljaju ruke jer će od transfera Alderweirelda inkasirati oko 15 miliona eura.

Iz katarskog kluba potvrdili su danas da je Alderweireld njihov novi igrač, te da je potpisao ugovor na tri sezone.

Oglasi

Ovaj 32-godišnji defanzivac ponikao je u omladinskoj školi Ajaxa, a za klub iz Amsterdama debitovao je još 2009. godine i već tada je bilo jasno da se radi o velikom potencijalu.

Nakon toga Alderweireld je na ljeto 2013. godine napustio Ajax i potpisao je za Atletico Madrid, a nizozemski klub je od njegove prodaje tada zaradio oko sedam miliona eura.

No, nakon samo dvije sezone Alderweireld je napustio Atletico i za 16 miliona eura prešao je u Tottenham gdje je proveo prethodnih šest sezona.

Također, treba dodati da je Alderweireld u dresu reprezentacije Belgije odigrao čak 113 utakmica i postigao je pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi