Šta se desilo sa "sedmoricom veličanstvenih" koje je Tottenham doveo kao zamjene za Balea?

Nisu se proslavili

Šta se desilo sa "sedmoricom veličanstvenih" koje je Tottenham doveo kao zamjene za Balea?

E. Čaušević

Tottenham je prije osam godina prodao Garetha Balea i od njegovog transfera u Real Madrid inkasirao je preko 100 miliona funti.

Za londonski klub je to bila odlična zarada koju jednostavno nisu mogli da propuste i bili su sigurni da za taj novac mogu naći dostoju zamjenu za Balea koji je tada bio prva zvijezda Spursa.

Tottenham je nakon Baleovog transfera u Real Madrid krenuo u ofanzivu što se tiče ljetnog prelaznog roka.

Londonski klub je za kratko vrijeme ozvaničio nekoliko transfera i potrošili su većinu ovog novca. Na kraju Tottenham je doveo čak sedmoricu igrača kojih su proglasili "sedmorica veličanstvenih" kao zamjena za Balea.

Međutim, nevjerovatno je da Tottenham baš nije pogodio što se tiče tih pojačanja i trenutno niti jedan od njih više nije član londonskog kluba.

Tottenham je jučer potvrdio odlazak Erika Lamele koji će svoju karijeru nastaviti u dresu Seville, te je on posljednji dio "sedmorice veličanstvenih" koji je napustio londonski tim.

Ovaj klub je nakon Baleovog transfera u Real doveo Lamelu, Paulinha, Christiana Eriksena, Roberta Soldada, Vlada Chirichesa, Nacera Chadlija i Etiennea Capouea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedini koji su donekle opravdali očekivanja bili su Lamela i Eriksen, te su oni posljednji napustili klub. Eriksen je otišao početkom 2020. godine u Inter, dok je Lamela jučer potpisao za Sevillu.

Top Komentari

Plavipuž
Paulinja su kupili za 8 miliona a prodali u Kinu za 50... sta ba lupate gluposti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi