Tojaga: Na igračima je da daju maksimum protiv Širokog

Trener Veleža pred utakmicu

Tojaga: Na igračima je da daju maksimum protiv Širokog

Velež će sutra na svom terenu dočekati ekipu Širokog Brijega. Utakmica se igra u okviru 21.kola Premier lige BiH, od 15 sati.

Ekipa Širokog Brijega tradicionalno je jedna od najneugodnijih za mostarsku ekipu. S obzirom na momenat i situaciju u kojoj se trenutno ekipe nalaze, ništa drugačije neće biti ni ovaj put.

 

Pred ovu utakmicu, trener Tojaga ima manje briga oko sastava i bolju atmosferu,  što je već korak naprijed.

"Situacija je malo pozitivnija nego što je bila pred utakmicu sa Željezničarom. Igrači su vidjeli da ako pruže maksimum, da je to sasvim nešto drugo nego što je bilo u Vitezu. Samopouzdanje se popravilo, i nadamo se da ćemo pružiti i protiv Širokog dobru predstavu. Naravno da je Široki veliki favorit, to je jasno. Oni su izgubili u prva dva kola, možda ih je to poremetilo, ali sigurno je da će tražiti kod nas bodove", rekao je Tojaga.

 

Što se tiče igračkog kadra, situacija je bolja.

"Završili smo registraciju Rovčanina i Papaza. S obzirom da su to igrači napadački orijentisani, dobro će nam doći. Što se tiče povreda, Mahinić ima malih problema, i danas ćemo vidjeti kakva je situacija. A odavno su van pogona Peco i Mešanović. Al siguran sam da ko god istrči na teren da će dati svoj maksimum".

 

Nažalost, teren neće biti u idealnom stanju. Kiša i tri utakmice za vikend su ga dobro oštetili.

"Teren će biti težak. Možda će nama više odgovarati, ali siguran sam da će se i Široki brzo prilagoditi.

 I oni su protiv Zrinjskog igrali na teškom terenu. Zbog toga, morat ćemo veliku pažnju obratiti na prekide“, zaključio je Tojaga.

 

Navijači su i pred ovu utakmicu izvršili mobilizaciju svih onih kojima je Velež u srcu. Protiv Željezničara je bio dobar odziv publike, a za sutra se očekuje još bolja posjeta na stadionu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Atmosfera u i oko kluba je bolja nego na početku sezone, i svi se nadaju da je ono najgore prošlo. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti