Tojaga: Znamo ko nam dolazi, ali želimo ostaviti dobar dojam

Trener Veleža pred utakmicu protiv Željezničara

Tojaga: Znamo ko nam dolazi, ali želimo ostaviti dobar dojam

Fudbaleri mostarskog Veleža sutra dočekuju  ekipu Željezničara. Duel starih rivala na pogramu je u subotu od 15:00 sati u okviru 20.kola Premier lige BiH

Pred sutrašnji meč porazgovarali smo sa trenerom Zijom Tojagom,koji je svjestan težine zadatka koji ih čeka.

"Imali smo problema sa terenima u ovoj sedmici zbog kiše koja je padala, pa smo morali improvizirati. Ali šta je, tu je, nije ovaj problem od jućer. Što se tiče ekipe, opet nismo u situaciji da izvedemo na teren ono najbolje šta imamo. Zbog papirologije ne možemo računati na Rovčanina i Papaza. Oni će nam dobro doći u igri prema naprijed. Što se tiče povreda, Peco je na zadnjem treningu obnovio povredu, tako da na njega ne možemo računati. Problema još imaju Mahinić i Mešanović, a dobro je što će Količić biti spreman".

Tojaga je svjestan kvaliete koje ima ekipa iz Sarajeva.

"Znamo ko nam sutra dolazi. Željezničar će sigurno imati želju da nastavi sa pobjedama i da nakon Širokog Brijega produži seriju pobjeda. Mi ćemo im pokušati pružiti što jači otpor i da popravimo dojam iz prvog kola. Želimo da pokažemo da ono u Vitezu  nije bila prava slika ekipe, ali i da se odužimo našim navijačima koji su nam pružili veliku podršku“.

 

Na sutrašnjoj utakmici, uz Tojagu će na na klupi sjediti i Dženan Zaimović, koji će popuniti stručni štab Rođenih. Zaimović se vratio u klub nakon što je odradio staž u Atalanti, u sklopu školavanja za dobivanje licence.

 

Inače, ekipa je u ovoj sedmicu imala posjetu navijača ispred udruženja građana Mostarski Rođeni. Obećali su im podršku u nastavku sezone, i da ih neće ostaviti same. Sve što traže je velika borbenost i zalaganje na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KN Red Army je „okitio“ grad transparentima podrške i pozivima na pomoć klubu kupovinom karte i naravno dolaskom na stadion.

Svi se nadaju da će mobilizacija uroditi plodom i da će sutra biti dobro popunjen stadion.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi