Tomas napustio Cedevitu
Foto: EPA

Turska nova destinacija

Tomas napustio Cedevitu

S. Bošković

Hrvatski košarkaš Marko Tomas napustio je redove Cedevite, te prešao u turski Kolejliler

Krilni igrač, Marko Tomas, čija je karijera uništena povredama prešao je u turskog prvoligaša, koji je prošle sezone jedva izbori opstanak, Kolejlier.

Osim za Cedevitu, Tomas je igrao još i za Zagreb, Fenerbache, Real Madrid i Cibonu. 

Najbolje igre pružao je za vrijeme igranja u Ciboni u kojoj je bilježio 16 poena po utakmici, uz tri skoka, te 32 provedene minute na terenu. 

Član košarkaške reprezentacije Hrvatske bio je na Eurobasketu 2005. i 2007. godine. 

Vrijedi napomenuti da se je Marku Tomasu predviđala velika karijera, no on je nikad nije uspio postići zbog brojnih ozljeda. Umjesto na košarkaškim parketima, dane je provodio po bolničkim hodnicima. 

Prošle sezone je za Cedevitu je u prosjeku igrao 18. minuta po utakmici, postižući 6.4 poena uz postatak šuta za dva poena od 37%.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.