Tomasson bi da Ahmedhodžić nema odmor: "Mora puno igrati, tako se gradi karakter"

Prinuđen danas propustiti meč

Tomasson bi da Ahmedhodžić nema odmor: "Mora puno igrati, tako se gradi karakter"

Edmir Škorić

Anel Ahmedhodžić, 21-godišnji defanzivac koji se umjesto za Švedsku odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu, propustit će današnji meč u švedskom prvenstvu zbog suspenzije.

Ahmedhodžić je sakupio akumuliran broj žutih kartona, pa će Malme bez njegovih usluga dočekati Falkenergs u meču 17. kola. U svakom slučaju su nebesko-plavi favoriti protiv jedne od najslabijih ekipa lige.

Upravo zbog toga možda suspenzija Ahmedhodžića dolazi u pravom trenutku, a nekadašnji napadač Milana i trener Malmea John Dahl Tomasson tvrdi da bi novopečeni bh. reprezentativac igrao da ima pravo, bez obzira što je "iscrpljen i treba mu odmora".

"Da li bi Anel odmarao da nije suspendovan? Ne, sve ovo je dio razvoja. Mora da igra puno, upravo time se gradi njegov karakter i snaga", kazao je Tomasson.

Ahmedhodžić je odigra skoro sve mečeve za svoj tim ove sezone i izuzetno je važan kotačić u Tomassonovoj ekipi koja trenutno drži suvereno prvo mjesto u Švedskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi