Tomić pogodio za prvi remi Genclerbirligija, Zecu 53 minute

Turska Super lig, 4. kolo

Tomić pogodio za prvi remi Genclerbirligija, Zecu 53 minute

Ekipa Genclerbirligija za koju nastupa nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec upisala je svoj prvi remi u novoj sezoni turske Super lig. Bod sa stadiona Ankara 19 Mayis odnio je sastav Kayserispor koji je do posljednjih trenutaka susreta u džepu imao sva tiri boda. 

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, gosti su poveli u 48. minuti meča kada je pobjednički gol postigao Diego Biseswar. Bivši bh. reprezentativac igrao je do 53. minute kada ga je zamijenio Celik.

Kaad su svi mislili da će Genclerbirligi upisao svoj treći ovosezonski poraz za izjednačenje u 90. minuti pogodio je nekadašnji fudbaler Partizana Nemanja Tomić.

U drugom susretu koji se igrao u isto vrijeme Sivasspor je sa 3:2 savladala Eskisehirspor. 

Gosti su poveli preko Kamare u 7. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Utaka poravnao na 1:1, što je i bio rezultat prvog poluvremena. Na samom početku drugih 45 minuta domaći su stigli do preokreta golom da Coste u 49. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U nastavku je Kayserispor uspio da izjednači preko Sarija, pola sata prije kraja utakmice. Ipak crveni karton Zengina, tačnije drugi žuti, koštao ih je poraza jer su domaći fudbaleri sa igračem više uspjeli doći do pobjedonosnog gola preko Chahechouhe u 73. minuti.

Turska Super lig, 4. kolo:
Genclerbirligi – Kayserispor 1:1 (Tomić 90 / Biseswar 48)
Sivasspor – Eskisehirspor 3:2 (Utaka 9, da Costa 49, Chahechouhe 73 / Kamara 7, Sari 61)+

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.