Tomić: Poraz se morao desiti, u Vitezu će biti teško

Vezista Zrinjskog za SportSport.ba

Tomić: Poraz se morao desiti, u Vitezu će biti teško

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara u subotu su prekinuli veliki niz Zrinjskog, te deklasirali Mostarce sa 4:0.

Zrinjski je bio neprepoznatljiv u tom susretu i popularni Plemići sada imaju samo četiri boda više od Sarajeva, te pet od Radnika i Krupe. Vezista tima iz Mostara Tomislav Tomić, nekadašnji član tim sa Grbavice, govorio je za SportSport.ba o subotnjem porazu, te očekivanjima u duelu sa Vitezom.

"Normalno da nam je poraz teško pao. Igrali smo tri derbija zaredom, osjetilo se nakon one utakmice u Tuzli i rezultata na nama psihički i fizički. Ipak, ne trebamo na to gledali, ali na nas je uticao i taj niz od 55 utakmica bez poraza na domaćem terenu. Poraz se morao desiti, a možda se desio u najboljem trenutku. Rezultat nije realan, s obzirom da smo prvo poluvrijeme igrali i mi i oni, te smo primili golove u najgorim dionicama utakmice. Onda je došao i taj crveni te penal, ali pobjeda Željezničara je zaslužena", kazao je Tomić.

Pred zimsku pauzu Zrinjski će u goste ekipi Viteza.

"Mi idemo na pobjedu, ali bit će teško. Moramo tražiti pobjedu s kojom bi otišli na zimsku pauzu", jasan je naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je samo prije par kola bio nedostižan za sve rivale, ali situacija se sada zakomplikovala.

"Bježali smo deset bodova, ali nismo očekivali da sa deset bodova i odemo na pauzu. Očekivali smo jedno šest- sedam i ima to još jedno kolo. Sarajevu sigurno neće biti lako sa Radnikom, ali da nas je ko pitao da nakon 18. kola imamo četiri boda više normalno da bi bili zadovoljni, istakao je Tomislav Tomić, vezista Zrinjskog. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi