Tomislav Ivković: Takva je moja sudbina...

Trener Plavih nakon remija s Leotarom

Tomislav Ivković: Takva je moja sudbina...

E. Škorić

FK Željezničar je danas odigrao prijateljsku utakmicu protiv FK Leotar, a duel na Grbavici završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Tomislav Ivković je nedavno stigao na klupu Željezničara, no ne može biti sretan onime što je danas vidio od svojih igrača, od kojih se, bez obzira na krizu, očekuje puno u novoj sezoni.

"S obzirom da smo krenuli sedmicu dana kasnije u pripreme, da je puno igrača otišlo, znači moramo napraviti novu priču, novu ekipu da bi napravili neku bazu ili selekciju igrača koji će u ovom trenutku kvalitetno odgovoriti na zahtjeve, jer ako nemaš kvalitetu koju bi trebao imati, onda moraš dati dogovor karakterom. Borbenošću, agresivnošću, htijenjem, voljom, da nadoknadimo manjak kvalitete, jer zaista je previše igrača otišlo, ali dobro. Takva je moja sudbina, da stalno moram od početka, ali radimo na tome da dovedemo neka pojačanja", istakao je Ivković, pa je dodao:

"Atmosfera je dobra, nadam se da ćemo tako bolje, a najveći mi je problem što ne možemo naći protivnike za dalje, sljedeće prijateljske utakmice. Ja sam htio da u subotu, pa u srijedu, da odigram bar još jednu od tri-četiri utakmice do početka prvenstva, jer jedino se kroz utakmice može vidjeti najbolje kako igrači odgovaraju pod pritiskom, tako da možda uspijemo nešto naći, ali ako ne, onda smo u problemu što se toga tiče".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I zaista, Željezničar je ostao bez velikog broja igrača, dosta njih su bili nosioci igre u plavom dresu, ali Ivković mora da od onoga što ima na raspolaganju napravi respektabilan tim.

Podsjetimo da prvenstvo počinje 17. jula, a Željezničar će na startu ugostiti aktuelnog prvaka BiH, ekipu Borca iz Banjaluke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
jako realan komentar utakmice i cjelokupnog stanja, ovi sto prozivaju trenere i menagere da su losi, ne igraju oni, igraci igraju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi