Ivković: Mene i igrače vrijeđa pjesma Dine Merlina, neka je navijači pjevaju na drugim adresama

Trener Željezničara poručuje:

Ivković: Mene i igrače vrijeđa pjesma Dine Merlina, neka je navijači pjevaju na drugim adresama

E. Škorić

FK Željezničar će protiv Radnika igrati meč 17. kola Premijer lige BiH.

Trener Plavih Tomislav Ivković govorio je o "paklu" koji prolaze njegovi igrači i dio stručnog štaba posljednjih mjesec dana, a zanimljivo da je spomenuo i pjesmu Dine Merlina koja se može čuti s južne tribine u posljednje, da kažemo krizno vrijeme tima sa Grbavice.

"Ovo što ću reći nije nikakva isprika niti se vadim na to, no ono što je dio stručnog stožera i veliki dio igrača prošlo u zadnjih mjesec dana, privatna i ljudska poniženja, na koja sigurno ni ja nisam navikao, a ne govorim o plaćama, su za mene heroji. Oni uz sve probleme treniraju s osmijehom na licu", govori Ivković na početku, pa potom hvali iskusne Bekrića, Kosorića i Zeca za održavanje dobre atmosfere u svlačionici.

"Ta djeca imaju ubrzano odrastanje, ja bih rekao, u situacijama na koji se nisu navikli. Ponašaju se krajnje odgovorno i daju svoj maksimum i na treninzima i na utakmicama. Zato ih ja branim dokle god sam tener Željezničara. Molim navijače, pogotovo ove s juga, da onu pjesmu od Dine Merlina, koja mene i igrače izuzetno vrijeđaju, da pjevaju na nekim drugim adresama jer ovi igrači to nisu zaslužili. Ima jako puno Željine djece koja osjećaju ovaj grb i vole ovaj klub i treba im pomoć jer im je ovo prva seniorska sezona".

"Vidim po igračima da su motivirani i da žele svim snagama ući u ovu utakmicu s Radnikom. Neće biti laka, ali žele ostaviti kožu na terenu i pobijediti. Mislim da smo u stanju bilo koga pobijediti, ali isto tako moramo znati da s druge strane postoji protivnik koji će isto dati svoj maksimum. Vjerujem da su moji igrači spremni da pobijede".

"Ne igramo protiv najslabije ekipe lige, statistika je jedno, a stvarnost drugo jer ta je momčad jel pobijedila Velež. Da, dobili su Velež u Mostaru. Prvenstvo je vrlo izjednačeno, sada su Zrinjski i Tuzla City se odvojili, ovo ostalo je sve blizu i svako svakoga može dobiti. Mi smo kući favoriti jer imamo navijače koje niko nema. Kad govorimo o utakmicama tipa Posušje, Prijedor, Bijeljina, moraš da imaš iskusne igrače da bi rekao da su to kiksevi. U tim ekipama ima igrača koji imaju 10 puta više utakmica u nogama od naših igrača. Ne ulazim u kvalitetu, ali ti detalji su bitni u takvim utakmicama - iskustvo, brzina, agresivnost itd. Uglavnom, ponašanje mojih mladih igrača je za svaka čast. To su igrači s najvećim karakterom koje sam trenirao i sa kojima sam možda igrao", dodao je Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret Želje i Radnika igra se u nedjelju od 15 sati na Grbavici. Trenutno Željezničar ima 19 bodova i sedmi je na tabeli, dok je Radnik na dnu sa 10 bodova. 

A ako se pitate na koju pjesmu je Ivković mislio...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tex_willer
Ja kad govorih da je najveći problem ova ubleha, popljuvaše me. Pa samo po njegovim izjavama u medijima se vidi njegov domet. Operi se poslije svake greške i tišu. Demagog.
21 22
laky187
Tjerajte to nacionalističko ****o, satro je Želju ko djete zvečku
6 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi