Tomislav - Šujica 11:1

Druga liga Jug, 7. kolo

Tomislav - Šujica 11:1

E. Škorić

U jedinoj utakmici sedmog kola Druge lige FBiH - Jug, koja je odigrana u subotu, Tomislav je ponizio Šujicu.

Tomislav je pred malim brojem gledatelja na Gradskom stadionu sa 11:1 deklasirao nemoćne goste.

U prvih pet minuta domaći su postigli čak tri gola. Josip Bagarić je u trećoj postigao gol iz penala, zati je Mario Pavić bio strijelac, a onda još jedan gol Bagarića.

Do kraja prvog dijela Ivan Jurič je postigao dva gola, Jakov Šimić jedan. Na poluvremenu Tomislav je vodio 6:0. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

U nastavku još jedan gol Pavića, zatim novi gol Bagarića, koji je danas postigao tri gola, te još jedan Juriča, koji je također bio trostruki strijelac. U listu strijelaca upisali su se još Serdarušić i rezervista Landeka. 

Jedini gol za goste postigao je rezervista Mijo Mioč u 61. minuti. Tomislav je treći na tabeli sa 15 bodova, koji je zabio 23, a primio svega pet golova. Šujica je pretposljednja sa četiri boda, s gol razlikom 12-29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.