Tomović iz Crvene Zvezde na korak do Genoe
Tomoviža žele Genoa i Lens

Tomović iz Crvene Zvezde na korak do Genoe

Edmir Škorić

Igrajući odlično na nekoliko pozicija u startnoj postavi Crvene Zvezde, Nenad Tomović postao je tražena roba evropskog tržišta. Italijanski mediji ga povezuju sa imenom Genoe, a i francuski Lens, kako se navodi, nije ništa manje zainteresovan.

Nenad Tomović je prošlu sezonu proveo na posudbi u Radu, a po povratku u tim Zvezde, uklopio se u prvih jedanaest, te igrajući na pozicijama desnog beka i zadnjeg veznog dobio je pažnju većih evropskih klubova.

Tomović je izjavio kako mu prija ponuda Genoe, ali da ne zna smije li bilo šta govoriti oko toga, sve dok se transfer u potpunosti ne realizuje. Za sada je to, još uvijek, sve samo na riječima. Ipak, italijanski mediji pišu da je petoplasirana Genoa blizu je okončanja ovog transfera, a Tomović samo na korak do Italijanske Serije A. Osim Genoe, i Francuski Lens se spominje kao jedna od opcija za igrača "crveno-belih".

Vrijedi spomenuti i to da je Sekcija fudbalskih veterana Zvezde upozorila generalnog sekretara Sašu Kozića i Tročlanu komisiju da nemaju prava odlučivati o transferu nekog igrača, obzirom da po pravilima kluba za tako nešto imaju ovlasti samo ljudi koji se nalaze u Upravnom odobru. Zanimljivo, od aprila tim sa Marakane ne posjeduje Upravu, a prva skupština kluba zakazana je 26. maja, kada će se znati nešto više o ovome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije