Mujan je trebao nazad u Premijer ligu, ali je onda napravio zanimljiv potez

Sve je dogovoreno

Mujan je trebao nazad u Premijer ligu, ali je onda napravio zanimljiv potez

Samir Mlaćo
Nekadašnji član Širokog Brijega Tonći Mujan pronašao je novi klub. Mujan se nakon odlaska iz Vijetnama kraj prošle godine povezivao sa nekoliko premijerligaša, no sada je tek potpisao.

Njegovi novi klub je egipatski drugoligaš Wadi Degla. Saradnja je ozvaničena, a trener ovog kluba je bivši trener Hajduka Igor Tolić. Trener golmana je Zlatko Runje.

Radi se o klubu koji zauzima četvrto mjesto na tabeli i ima visoke ambicije. Vjeruju da će Mujan btii pojačanje i pomoći u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

U drugoj ligi Egipta prvenstvo se igra u tri grupe. Wadi Degla je u grupi B. Lider je Al Qanah koji ima 34 boda, dok je Al Sekka drugoplasirana sa 32. Wadi Degla ima 29.

Susreti 16. kola igraju se već za dva dana.

Mujan se ove zime povezivao sa HŠK Zrinjski, ali i HŠK Posušje, no na kraju nije želio povratak u premijerligaško društvo.

Oglasi

On je dijete Hajduka, a u karijeri je još igrao za Deportivo B, Zadar, Krško, Domžale, Umraniyespor, Aluminij, Široki Brijeg i Hanoi u koji je otišao upravo s Pecare.

Za Hanoi je za pola godine skupio 17 utakmica i postigao dva gola uz pet asistencija, a sada je slobodan igrač i spreman za povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Vijetnam će mu sigurno ostati u sjajnom sjećanju jer je osvojio duplu krunu s Hanoijem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Širokom Brijegu je na 25 utakmica postigao devet golova i dodao pet asistencija i, zanimljivo, Široki Brijeg je klub u kojem je postigao najviše golova u karijeri.

Vrijedi istaći i da je u pitanju bivši mladi reprezentativac Hrvatske. Za mlađe kategorije Vatrenih nastupio je četiri puta i postigao tri pogotka.

Top Komentari

zgembo.popuslic
U prvom dijelu teksta napisu da je potpiso za klub iz Egipta a poslije vezu tekst u kojem pise da je spreman za povratak u nasu premijer ligu. Pa daj bar provjerite tekst koji objavljujete ako vam je mrsko da ga nanovo pisete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti