Zrinjski pojačava napad: Dijete Hajduka dolazi u Mostar?
U Bosni i Hercegovini je već igrao za Široki Brijeg, a sada bi mogao u Mostar.

Mujan opet u Hercegovini?

Zrinjski pojačava napad: Dijete Hajduka dolazi u Mostar?

E. Ganibegović

Zrinjski je nakon jesenjeg dijela prvenstva promijenio trenera, otišao je i ponajbolji fudbaler, a sada bi, čini se, u Mostar moglo stići i jedno poznato ime s bh. terena koje bi pojačalo konkurenciju u napadu.

Iako ima utakmicu manje, Zrinjski je osvojio jesenju titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine s 39 bodova, tri više od Širokog Brijega koji je drugi.

Nakon završenog prvog dijela sezone, na iznenađenje mnogih klub je napustio trener Sergej Jakirović koji je s Plemićima pravio sjajne rezultate.

Na njegovo mjesto stigao je Krunoslav Rendulić, a iz Zrinjskog odlazi i ponajbolji fudbaler ovog tima, Niko Janković.

Kao i Jakirović i on odlazi u Rijeku, a saradnja bi trebala biti ozvaničena kroz nekoliko dana.

Prometno će biti i dalje u prvaku Bosne i Hercegovine, a kao potencijalno pojačanje spominje se 27-godišnji hrvatski ofanzivac Tonći Mujan.

Oglasi

On je dijete Hajduka, a u karijeri je još igrao za Deportivo B, Zadar, Krško, Domžale, Umraniyespor, Aluminij, Široki Brijeg i Hanoi u koji je otišao ljetos upravo s Pecare.

Za Hanoi je za pola godine skupio 17 utakmica i postigao dva gola uz pet asistencija, a sada je slobodan igrač i spreman za povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Vijetnam će mu sigurno ostati u sjajnom sjećanju jer je osvojio duplu krunu s Hanoijem, a ukoliko dođe u Zrinjski mogao bi postati jedan od rijetkih igrača, ako ne i prvi koji je osvojio dvije duple krune u jednoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Širokom Brijegu je na 25 utakmica postigao devet golova i dodao pet asistencija i, zanimljivo, Široki Brijeg je klub u kojem je postigao najviše golova u karijeri.

Vrijedi istaći i da je u pitanju bivši mladi reprezentativac Hrvatske. Za mlađe kategorije Vatrenih nastupio je četiri puta i postigao tri pogotka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi