Van der Vaart promašaj za Midtjylland
Foto: EPA

Danci nezadovoljni

Van der Vaart promašaj za Midtjylland

Nekadašnji holandski reprezentativac Rafael van der Vaart nije opravdao očekivanja u Midtjyllandu. 

Van der Vaart, koji je svojevremeno igrao za Real Madrid, stigao je ljetos u Midtjylland kao pojačanje, ali ono što je dosad pokazao u Danskoj ne može zadovoljiti ni njega, a ni klub i zbog toga je sve više na udaru kritika. 

"Očigledno je da obje strane, i mi i Rafael, očekivale više. Ušli smo u rizik kada smo ga angažovali, nije bio u dovoljno dobroj formi. Kako trenutno izgleda, nismo dobili dovoljno za svoj novac", izjavio je sportski direktor danskog kluba Claus Steinlein. 

Obzirom da ima 33 godine, za očekivati je da bi proslavljeni Holanđanin na kraju sezone mogao reći 'zbogom' fudbalu. Podsjetimo, bogatu igračku karijeru je započeo u Ajaxu, potom je igrao u HSV-u, Realu, Tottenhamu, Betisu, da bi se prošlog ljeta priključio Midtjyllandu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi