Toni Karačić se vraća u Premijer ligu?

Debitovat će vjerovatno protiv bivšeg kluba

Toni Karačić se vraća u Premijer ligu?

NK GOŠK je danas i zvanično ostao bez trenera, no u Gabeli već traže nasljednika Denisa Ćorića.

Naime, iz Gabele su jutros potvrdili rastanak sa Denisom Ćorićem koji je podnio ostavku nakon visokog poraza od Veleža, ali i trenerom golmana Veliborom Pudarom.

"Upravni odbor NK GOŠK-a je na današnjoj sjednici usvojio ostavku glavnog trenera Denisa Ćorića i trenera vratara Velibora Pudara.
NK GOŠK se zahvaljuje gore navedenim trenerima na predanom radu i uspješnoj suradnji u proteklom periodu.

Mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu!", stoji u objavi NK GOŠK.

Odmah su počele špekulacije ko bi mogao biti nasljednik Ćorića, a iz izvora bliskih klub saznajemo da je glavni kandidat Toni Karačić.

Oglasi

Karačić je dobro poznato ime u bh. sportskoj javnosti, a posljednji angažman imao je u FK Zvijezda 09, kada je ovaj tim bio u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prije toga je radio u HŠK Posušje, te NK Široki Brijeg.

Bio je i selektor U-19 mlade reprezentacije naše zemlje, smijenjen je 2018. godine sa te pozicije te ćemo ga sada prema svemu sudeći ponovo gledati na premijerligaškim terenima.

Ko će zauzeti mjesto trenera golmana u premijerligašu iz Gabele ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK nakon 13. kola zauzima 10. mjesto te ima 13 osvojenih bodova.

Za vikend gostuje kod 'davljenika' FK Zvijezda 09. Meč se igra u nedjelju od 13 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi