Toni Karačić poslao poziv igraču Milana Andreju Modiću

Modić u reprezentaciji

Toni Karačić poslao poziv igraču Milana Andreju Modiću

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH do 19 godina ovog mjeseca igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a naši reprezentativci se nalaze u grupi sa Švedskom, Azerbejdžanom i Republikom Irskom. Ovaj turnir će biti odigran od 9. do 15. oktobra 2013. godine u Švedskoj.


Iako još službeno nije objavljen spisak Tonija Karačića za ovaj turnir, na oficijalnoj stranici velikana italijanskog nogometa AC Milana objavljeno je da je 17- godišnji veznjak Andrej Modić, dobio poziv za kvalifikacione utakmice naše reprezentacije.

Andrej Modić, velika je nada kluba iz Milana, iako 17-godišnjak uspješno nastupa za ekipu za igrače do 19 godina, a koliko je napredovao u posljednje vrijeme pod palicom ikone Italijanskog nogometa Pipa Inzaghija, dovoljno govori podatak da je bio u konkurenciji za utakmicu Lige prvaka, kada je Milan u prvom kolu dočekao škotski Celtic.

Stariji od braće Modić, oduševio je trenera Massimilliana Alegrija u prijateljskoj utakmici protiv Chiassa, kada je pokazao izuzetne tehničke sposobnosti, odigravši sjajno na sredini terena sa mnogo starijim kolegama.

Andrej Modić rođen je 07. marta 1996. godine u Banja Luci, a nadamo se da će u skorijoj budućnosti biti uzdanica naše najjače selekcije, zajedno sa svojim mlađim bratom Mihaelom, koji igra za selekciju Milana do 17 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.