Toni Karačić u Švedsku vodi 22 fudbalera

Selektor U-19 reprezentacije objavio spisak

Toni Karačić u Švedsku vodi 22 fudbalera

Juniorsku fudbalsku reprezentacija BiH će u peridou od 10. do 15. oktobra ove godine učestvovati na kvalifikacionom turniru u Švedskoj za odlazak na Evropsko prvenstvo. Naša U-19 selekcija nalazi u grupi 3 sa rerpezentacijama Republike Irske, Azerbejdžana i Švedske.

Na spisku selektora Tonija Karačića nalaze se 22 imena, a među njima je i Andrej Modić napadač AC Milana o čijem smo pozivanju pisali prije nekoliko dana. Pored Modića na spisku su još:

Emir Plakalo (Sarajevo), Damir Sadiković (Željezničar), Ernes Hidić (Željezničar), Mirko Marić (Široki Brijeg), Namir Alispahić (Čelik), Fedor Predragović (Borac), Miloš Šatara (Kozara), Samir Radovac (Sarajevo), Mićo Kuzmanović (Zvijezda Gradačac), Ante Petrović (Široki Brijeg), Adis Omerbašić (Schalke 04, Njemačka), Renato Gojković (Čelik), Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Nikola Vasilj (Zrinjski), Mihailo Ristić (Crvena Zvezda, Srbija), Omar Pršeš (Sloboda), Toni Tipurić (Zrinjski), Marko Odak (Zrinjski), Mirza Geca (Sarajevo), Siniša Saničanin (Rudar Prijedor) i Adin Jahić (Gradina).

Okupljanje U-19 reprezentativaca je zakazano za 5. oktobar u hotelu Holiday Inn u Sarajevu.

Ove kvalifikacije svakako bi mogle odrediti i sudbinu selektora Karačića obzirom da se učinak selektora omladinskih selekcija BiH analizirao u proteklih nekoliko dana u kući fudbala na Slatkom ćošetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.