Nedavno su su bili kao jedno, a sada je Kroos poslao "otrovnu strijelicu" prema Casemiru

Nijemac kaže da nisu svi isti

Nedavno su su bili kao jedno, a sada je Kroos poslao "otrovnu strijelicu" prema Casemiru

Admin Čaušević

Toni Kroos je poznat kao poprilično direktna osoba, kako na terenu tako i van terena. 

Kroos je kritikovao sve fudbalere koje odlaze u Premiership radi novca, pa uključujući i svog dosadašnjeg saigrača Casemira.

Casemiro koji je sa Krooso bio član najdominantnijeg veznog reda u historiji klupskog fudbala je prešao u Manchester United uz sedmičnu platu od 375.000 funti.

"U Engleskoj je zarada od TV prava je iz godine u godinu veća, a to još uvijek nije rezultiral oda engleski timovi osvoje sve trofeje."

"Hvala Bogu pa svi igrači ne gledaju platu, već da osvajaju trofeje i više napreduju", kazao je njemački veznjak.

Brazilac i Nijemac su u Realu kao saigrači zajedno osvojili veliki broj trofeja, svakako se najviše izdvajaju četiri titule Lige prvaka.

Inače, daleko od toga da Kroos u Realu igra za mali novac. Sjajni fudblaer koji je ušao u posljednju godinu ugovora ima sedmičnu platu od 300.000 funti.

Bivši član Elfa je komentarisao i moguće pokretanje Superlige nakon što je prvi pokušaj bio neuspješan pošto se finansijski niti jedna liga ne može nositi sa Premiershipom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nikad nemojte proturječiti vlastitom predsjedniku (Florentino Perez je bio veliki zagovornik Superlige). Očito je da je ideja postojala i postoji", rekao je Kroos te nastavio:

"Mislim da će trebati neko vrijeme da se sve stavi na svoje mjesto i da ja to neću dočekati kao aktivan igrač. Moje mišljenje je da i dalje vjerujem da će se Superliga pokrenuti, ali ne mogu reći kada."

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Šta će on kritikovati nekoga kad mu je Real dao ogromnu platu. Kazemiro je imao duplo manje od njega, a sad su tu negdje sa zaradom...
2 0
Mostarac94
Nakon prevoda se Engleski, treba nam prevod i sa Caus jezika na Bosanski
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti